Flytten till Nangilima

2011-12-02

Kategori:

Fortfarande flyger tankarna runt om hur vi ska göra med boende och byggande.

Den mäklare vi varit i kontakt med tidigare ringde häromveckan och undrade hur det går för oss. Vi förklarade läget, vi fick rådet att inte lägga några pengar i det nuvarande huset vi bor i. Enligt henne kommer vi inte att få igen de pengarna vid en försäljning.

Har lagt till en länk till Nacka Värmdöposten från en månad sen, där kan man se att man har gjort omprioriteringar igen med vilka områden som skall prioriteras. Verkar som om vi halkat ner igen på prioriteringslistan. 

Har även fått tips om att vi inte behöver borra ny brunn, det går ju faktiskt att dela på en brunn på två fastigheter. Detta skulle spara mycket jobb och pengar. Vad gäller avlopp så går det ju alltid att köpa begagnade septitankar, kostar inte så mycket.  

Har börjat titta runt lite på olika alternativa hus, har hittat tillbaka till ett som vi tittat lite på för drygt ett år sedan, se länk till höger. Kanske är det det huset som får bli vårt alternativ. Skulle gärna vilja titta på huset och få en känsla för hur "litet/stort" det faktiskt är. Huset är med loftvåning så det skulle bli en total golvyta på båda våningarna med 78m2. Dessvärre är det en byggnadsyta på 51.1m2, här är det endast tillåtet att bygga 45m2, så om ingen dispens ges är vi i så fall tillbaka på ruta noll igen.

Får ta oss en riktig funderare på hur vi vill ha det över jul och nyår och ta nya tag inför 2012.

God jul och gott nytt år!