Flytten till Nangilima

2012-03-19

Kategori:

Har haft ett snabbt möte med stadsbyggnadsservice på Nacka kommun. Gick igenom detalplanen som gäller nu och tittade på den ritningen vi har på de hus vi vill bygga. Killen på kommunen tyckte absolut att vi skulle söka. " Vi för en dialog med justeringar som kan komma att göras" sa han till oss. Verkar som om takkupan på huset kommer att ställa till det lite, så vi kommer nog att få välja bort den. Synd igentligen eftersom den skapar en känsla av att övervåningen blir större. Får väl sätt in takfönster istället. Vet inte heller hur det blir med furstukvisten, men det går ju alltid att lägga till det senare. Husets byggnadshöjd klarar detaljplanen med 1/2 cm.

I skrivandets stund väntar vi på ett samtal från banken om hur vi ska lägga upp allt. Återkommer med info om vad det samtalet ledde till.

Vi har pratat lite om färg på huset så småningom och för tillfället är det en ljusare mossgrön som verkar tilltala oss. Får se hur det blir sen när huset väl är på plats.

Har varit ute och skrotat lite på tomten i helgen, men är bra sugen på att komma igång nu måste jag erkänna. Stolpade även upp ungefär hur stort huset är och var vi vill ha det. Känndes som om det är ett litet hus, men känslan blir väl annorlunda när man kommer in i själva huset. Grannarna har ju byggt ett hus som är lika stort som det vi vill bygga och det är fullt tillräckligt stort..

Nog om detta, var bara tungen att skriva av mig lite.