Flytten till Nangilima

2012-10-23

Kategori:

 
Igår lämnades den sista grannförfrågan in. Nu är det bara att hoppas på att kommunen sätter lite fart.

2012-10-13

Kategori:

 
Äntligen kommer här lite före och efter bilder på hur det blir.
 
 
"Före" 2011-07 såg det ut så här på tomten.
 
Ett år senare och ett helt dagsverke idag med att ta ner de sista träden är vi framme vid denna bild.
 
 
Så här ser det ut idag.
 
Det var ju väldigt lummigt och fint förut, men det har vi fått offra för att kunna få till ett nytt hem. Hoppas att det snabbt växer upp nytt så att det blir lika lummigt runt tomten.
Skönt att veta att nu har vi inga träd kvar som vi själva skall hålla på och ta ner och elda. Står ett par träd kvar som inte syns i bilden som ska ner innan vi börjar bygga. Detta tänkte vi låta markfirman ta hand om när de kommer och gör grunden.
 
Har fått påskrifter från nästan alla våra kära grannar och de har inte lämnat några synpunkter än så länge. 
 
Nu tar vi en helgpaus så att vi får njuta lite av lördagkvälen och stundande söndag.
 
 
 
 

2012-10-11

Kategori:

 
Igår kom grannförfrågan ut till våra grannar. Kommunen vill ha in synpunkter före den 1/11, om inga synpunkter kommit in så räknar kommunen med att grannar godkänner att vi bygger. Lite lustigt att vi själva har fått grannförfrågan, men vi bor ju granne med tomten..
 
Hoppas på att höra av oss igen snart här på bloggen och tala om hur det går.

2012-10-08

Kategori:

 
Idag har jag varit och lämnat de reviderade ritningarna till Nacka kommun. De hade lite synpunkter bl.a. på att vi hade furstukvist. Detta skulle tydligan inverka på byggnadshöjden på stora huset. Det lilla huset fick vi ta bort toaletten i för om det fanns skulle det räknas som bostadsyta och det fick man inte ha i en klomplementsbyggnad, där får man bara ha förråd.. Nu när ändringarna har gjorts så ska ritningar ut på grannförfrågan till våra grannar så att de kan ha synpunkter på det som avviker från byggplanen. Efter detta så är det återigen att vänta ytterligare på att kommunen skall höra av dig med ett godkännande (förutsatt att våra grannar godkänt) och då skall vi göra en slutbeställning på huset.
 
Bottenvåningen
 
 
Övervåningen (lyckades inte vrida bilden)
 
Har även varit i kontakt med Marbodal som skall leverera köket till oss. Har fått en ritning enligt de önskemål vi har. Har dock inte valt kakel och bänkskiva ännu, men i stora drag kommer det att se ut som på bilden.
 
 
Denna vecka är det eldningsvecka i kommunen så vi har fått satt fart och röjer för fult det sista som vi kan ta ner själva. Blir nog en och annan brasa under veckan. Har även börjat flytta lite växter som vi tagit sticklingar på och som behöver ner i jorden.
 
Det händer ju lite hela tiden, även om man är otålig :-)
 
Hoppas på mer info riktigt snart.