Flytten till Nangilima

2013-05-01

Kategori:

 
Ja nu har det hänt massor med grejer.. :-)
 
Har varit fullt upp så bloggen har inte riktigt hunnit med att bli uppdaterad i allt. Nu ska jag försöka att uppdatera er lite.
 
22/4
Då kom de och borrade en ny brunn till oss. 150 meter ner utan att vatten kom. Fortfarande har vi inget vatten, men det är bara att "trycka" den som det heter så tror experterna att det ska komma vatten.
 
 
 
 
23/4 kom det ett gäng och monterade byggställningar på plats för att underlätta för alla inblandade vid montering och fortsatt arbete. Såg lite konstigt ut med byggställningar på tomten utan att det fanns något innanför dem.
 
 
 
senare den kvällen när vi gick runt här hemma och inte kunde komma till ro så ser vi plötsligt en lastbil som kommer och stannar på parkeringen. På lastbilen stod det Västkuststugen. Där på flaket fanns troligtvis vårt hus, en konstig känsla. Chauffören kom ut oh sa att han bara var ute och rekade lite så att han skulle veta inför morgondagen hur det skulle gå till med lossningen. Han åkte efter en stund iväg med vårt hus för att sova i lastbilen på en omlastningsplats.
 
 
Onsdag den 24/4 kl 05 ringde klockan här hemma. Bara att stiga upp. Idag kommer huset och ska monteras. Två smått hysteriska och nervösa personer gick runt här på morgonen innan lastbilen kom.
 
 
 
Efter att ha ställt lastbilen på plats så började monteringen av huset. Det kom i block med färdiga väggar där dörrar och fönster satt på plats. Bara att lyfta på plattan och förankra en efter en.
 
 
 
 
På en timme var alla 4 väggarna klara och det blev lite kaffe och mackor till alla som var med och arbetade (även till oss två som inte arbetade).
 
Därefter fortsatte monteringen av gavelspetsar och takstolar. Ena sidan på taket kom sedan på plats innan det sen blev dags att ta kväll.
 
 
 
 
25/4 blev det uppstigning lika tidigt. Det var dags att ta emot lillstugan idag. Även den kom på lastbil i färdiga block. Det gick hur fort som helst att montera upp den och sen gick de över till att montera klart taket på det stora huset.
 
 
 
 I skrivandets stund så står båda husen på plats och takfönstren har kommit på plats. Lockläkten är spikad på taket och tegel upplagt i högar. Tror att de imorgon ska lägga ut teglet så att allt med taket är klart.
 
 
De två första dagarna gick allt så snabbt så nu tycker man inte att det händer något alls även om det naturligtvis gör det.
 
Återkommer när vi har mer bilder att visa.