Flytten till Nangilima

2012-08-09

Kategori:

Ja nu var det ett bra tag sen vi skrev något i bloggen. Känns inte som det har hänt så mycket men det har det gjort när man ser tillbaka på de två senaste inläggen.
Vi har haft möte med vår kontakt på banken och gått igenom det ekonomiska med det vi har kommit på kommer att kosta pengar. Vi hade en kalkyl med oss dit och den gicks igenom för att se hur rimligheterna såg ut. Mötet gick bra och Stefan och jag trodde nog att vi skulle få en hint om hur det blir med byggkreditivet. Vi gick från banken utan någon hint alls, däremot hade vi hemläxa med oss. Vi skulle tänka ytterligare en gång på saker vi kan ha glömt eller räknat fel på. Vi skulle även göra en tidskarta där vi skulle skriva in när vi trodde att kostnaderna skulle komma under året. En vecka senare hade vi mailat in det till banken med ytterligare justeringar, Björn på banken sa ju åt oss att ta i när vi uppskattade kostnaderna och även att inte ta det billigaste alternativen för att få ner kostnaderna, "ni ska ju bara bygga hus en gång i livet och nu när ni kan välja varför välja det enklaste".Ta i ordentligt, bättre att ligga för högt än att komma krypande och låna mer pengar sedan.
Kommer inte ihåg hur läng tid det tog efter mailet, men nu är i allafall byggkreditivet beviljat.
 
När vi nu visste att baknen godkännt oss så var det bara att köra igång. För att bygga måste man ha en nybyggnadskarta och det beställde vi från kommunen. De var ju tvungna att komma ut och mäta på tomten, så jag tror att det tog ca 2-3 veckor innan den ätligen kom.

När banken sagt ja och vi fått nybyggnadskartan så var det bara att ta kontakt med Västkuststugen för att boka möte. Veckan efter midsommar var vi på husmässan och träffade Peter på husfirman för att gå igenom och rita in på nybbyggnadskartan var vi vill ha husen. Vi ska ju även bygga ett gästhus på 20kvm bredvid vårt hus. 3 timmar senare hade vi en ritning med husplaceringarna och även skrivit papper med Västkuststugan. Vi har nu beställt det hus vi vill ha förutsatt att bygglovet går igenom.  Peter trodde att vi eventuallt skulle kunna få bygglovshandlingarna innan arkitekterna gick på semester, men de verkade inte hinna det för nu är det 5 veckor senare. Sitter och hoppas på att de skall komma i brevlådan denna vecka.
 
När bygglovshandlingarna kommer så är det "bara" att skicka in dem till Nacka kommun och sen vänta. De skall ha 10 veckor på sig efter att kompletta bygglovshandlingar kommit in. Så det blir ytterligare väntan i höst. Hoppas på att det ändå inte kommer ta 10 veckor för dem, vi vill ju komma igång med tomten och grunden i höst ifall det skule bli leverans i senvinter med tjäle i marken (inte lätt för markfirman att ordna med tomten då inte).
 
Just nu håller vi på och funderar på hur altanen skall se ut och hur stor o.s.v. 
 
Kommer inte på mer, blev en hel del som hänt trots allt. Känns inte så när man bara sitter och väntar på att andra skall bli klara med sitt administrativa jobb som konkret inte syns på tomten.