Flytten till Nangilima

2011-09-26

Kategori:

Villavisning på villa Kalmar i Spånga.


Husets baksida

Ja då har vi varit på visning igen av det hus vi vill ha när det blir dax att bygga. Båda två känner för varje gång att vi har valt rätt hus. När man nu kommer in i huset kan man nästan föreställa sig hur det kommer att se ut när vi bor där.

Nedervåningen har vi redan kommit på det klara på hur det kommer att bli. Några mindre justeringar kommer det att bli i och med 2012 års model av huset sa man på visningen. Detta kommer dock inte att påverka oss alls då det är justeringar som vi i allafall redan hadetänkt göra.
När man går runt på nedervåningen så funderar man mest på hur det skall möbleras och hur mycket möbler vi kommer att behöva köpa och vad som ska stå på vilket ställe.

Övervångingen blir ju ett helt annat kapitel. Där har vi inte kommit till möblemanget ännu, har svårt att veta hur vi ska ha väggarna eftersom den kommer oinredd. Har pratat med försäljaren idag och han gav oss några tips på lösningar utifrån de önskemål vi har. Kommer nog att ordna sig med planlösningen framöver. Ju mer vi är och tittar på huset, desto fler frågor dyker upp... hur många takfönster ska vi ha, var ska tak kupan sitta, vilken färg ska huset ha, altanen, entrén, ja ni förstår säkert.


Den del där sovrum, badrum och klädkammare kommer att vara.


I denna delen kommer tv-rum/allrum att bli.

Det som saknas nu är att kommunen här i Nacka ska klubba igenom förslaget så att vi kan sätta igång. Enligt Nacka kommuns hemsida så kommer det troligen tas beslut i November (jaja, får se hur det blir med det), hoppas på att det inte blir för långt framflyttat bara. Jo, just det, det saknas en sak till: TÅLAMOD, skulle gärna ha tagit huset med hem på släp idag.. :-)

Fick önskamål om att jag skulle lägga ut bilder på det hus vi idag bor i för att man ska se lite före och efter. Bilder kommer en annan dag. Finns ju några av er som läser som inte har en aning om hur vi idag bor.

2011-09-13 Projekt kaniner.

Kategori:


Igår kom de nya kaninburarna som ska ersätta de gamla burarna som har gjort sitt. I transport från Gotland kom de vid lunchtid igår. De lastades av vid parkeringen igår och kvällen gick åt till att bära ner de nya burarna till den tillfälliga plats de ska ha tills "nya" tomten är klar och en plats finns där. Tungt var det och en sträckning i ryggen lyckades vi med.. inte skönt. De gamla burarna kommer att skrotas allt eftersom kaninerna flyttar till de nya burarna.


Den tillfälliga platsen för burarna på baksidan av huset.


Nya burarna på plats.

Dagen har gått åt till att måla de nya burarna invändigt, tidsödande, men det blir bra när det är klart. Ska lägga upp en bild när det är klart med den tillfälliga platsen och allt målande.


2011-09-18
Nu är det färdigmålat, skönt det. Snart inflyttning för kaninerna.

Äntligen färdigmålat.

lite historik i bilder

Kategori:

Ja, som tidigare skrivet är det en del saker som redan hänt när det gäller förberedelser inför bygge och försäljning. Denna semester har vi hunnit gjort lite i allafall, trots att ambitionen var mycket högre.

2010-07-30
Då var det semester och enligt SMHI skulle det bli mulet och kanske någon regnskur under dagen så vi bestämde oss för att dra igång röjandet på tomten. Stefan fixade med motorsågen och förberedelser. Sen var det bara att gå loss bland träden som föll ett efter ett.

i full mundering inför röjning.
Stefan i full mundering

Det visade sig under dagen att SMHI hade inte ett rätt när det gällde vädret och vi fick arbeta strålande sol (blev varmt). Stefan kämpade på i full mundering och Morgan släpade ris för fulla muggar.

Försökte oss på att ta en före och efter bild, men det är svårt att se hur fritt det blir efter bara lite jobb. Efterbild kommer längre ner.

svårt att se hur det såg ut, förutom att det bara är grönt överallt.
Före röjningen började

2011-08-15


Husvagnen/försäljningsvagnen

Ni som varit här har ju säkerligen inte ungått att se att det på parkeringen står en husvagn/försäljningsvagn. Efter ett samtal på morgonen till bilskroten kom de på eftermiddagen och körde bort åbäket från tomten.


Snart ett minne blott

Enligt rykten återfanns sedan husvagnen ett par km härifrån nästan i ett dike. Antar att föraren inte lyckats köra den med halvpunka på däcket. Dagen efter var i allafall husvagnen borta, gissar att den fick åka på flak resten av biten till skroten.

2011-08-22
Dax för nästa projekt, dock krävde detta inte alls mycket av oss än så länge, blir till att ta reda på allt som ligger kvar på tomten bara.
Samma dag som vi pratade med bilskroten om husvagnen ringde vi till AB Trädfällarna ute på Värmdö. De kom dagen efter och tittade på de träd som vi önskade få hjälp med och efter några dagar var de här med motorsågar och annan utrustning.



De klättrade upp i träden och sågade gren för gren underifrån tills de var nästan uppe vid toppen och bedämde att det gick och fälla utan risk. Då kapade de av bit för bit på träden tills inget var kvar längre.


Grenarna åker en efter en...



och tillslut toppen...



tillslut var bara stammen kvar.


Som utlovat kommer här en efterbild, kanske svårt att se vilken skilnad det igentligen är. Vi är i allafall nöjda!




Får se vad som blir nästa inlägg. Håll utkik!!

Första inlägget 2011-09-08

Kategori:


Ok, då är det väl dax att börja med att blogga lite om hur det går med planer om ett nytt hus.

Vet inte riktigt i vilken ände vi ska börja berätta.... Ok, tomten har vi ju redan, så den behöver vi ju inte köpa då vi har två bredvid varandra varav vårt nuvarande hus står på den ena. Planen är att bygga ett nytt hus på den tomma tomten där det idag är mestadels igenväxt samt där kaninerna idag finns. Den tomten med huset vi idag bor i planerar vi att sälja för att finansiera det nya huset.

Eftersom området vi bor i är under detaljplanering så sitter vi här hemma och väntar på att Nacka kommun skall klubba igenom planförslaget så att vi kan börja bygga. För närvarande så beräknas detta till November 2011 (se länk i menyn).

När detalplanen väl vunnit laga kraft kommer vi att kontakta husfirman och beställa huset vi har bestämt oss för (se länk i menyn), ringa banken och mäklare och sen är allt i rullning.


Om allt går enligt våra planer så kommer vi at ha ett nytt hus under sommaren 2012.


Vet inte riktigt hur frekvent det kommer att bli med blogginläggen innan allt sätter fart, men vi ska försöka att uppdatera er på vad som händer och vad som faktiskt redan har hänt (vi har så smått börjat förbereda oss), så bara att hålla utkik här på bloggen.