Flytten till Nangilima

2012-04.02

Kategori:

Ja, nu börjar det hända lite grejer i allafall.

Banken är bokad till veckan efter påsk för ett möte. Ska samla ihop alla siffror vi kan få till i förhand så får vi se hur vi lägger upp det hela.

Entreprenör har varit här och kollat på tomten vi ska bygga på för att se om det skulle vara några problem. Väntar på en offert från dem att ta med till banken. Det verkar så klart inte vara några problem för den firman att ta sig an jobbet, de var glada över att det var ett så "lätt" jobb. Killen uttryckte sig med att "finns det så här platta tomter kvar och bygga på".. allt är tydligen klippor och berg när man ska bygga i Stockholm. Pratade även lite om avloppsmöjligheter med killarna och det skall nog ordna sig med en septitank. Får se hur stor den blir bara, de rekomenderade 6m2 för att slippa tömma så ofta med tanke på att allt avlopp skall ner i tanken. Får se om det verkligen blir så stor tank, verkar mycket.. vi är ju bara två.

Västkuststugan är inbokad till skärtorsdagen kl 10 och då ska vi gå igenom siffror och få så mycket som möjligt klart innan mötet med banken nästa vecka. Hoppas att vi ska ha en offert med något så när rimliga och acceptabla siffror med oss från mötet.

Tomtarbetet fortgår, om än lite långsammare än förut. Ett par träd har fått stryka med för Stefans motorsåg, så mer ved har det blivit att elda med i den nya kaminen i nya huset. Vi har även varit och köpt en friggebod som kommer levereras efter påsk. Tanken är at vi ska ha något att lägga allt i när vi rensar ut från det gamla huset. Skall bli en vedbod på sidan eller bakon friggan också är det tänkt. Får se hur snabbt detta kan gå att få ihop, beskrivningen ser ju inte så farlig ut när man ska sätta ihop friggan, men gissar att det kommer bli både ett och två nervsammanbrott i monteringen. Får se det som en stor IKEA möbel... det är ju kul att montera möbler :-))

Det var allt för nu, på återhörande/seende.