Flytten till Nangilima

2013-08-28

Kategori:

 
NU FLYTTAR VI IN !!!!!
 
 
 
 

2013-08-23

Kategori:

 
Då kör vi en liten sammanfattning igen då.
 
Det var ju ett tag sen något publicerades här på bloggen och huset börjar sakta men säkert ta form. Vi har haft 4 veckors semester från jobbet men långt ifrån semester kan man säga att det har varit.
 
Måleriarbetet blev tillslut klart, äntligen. Nu återstår bara ett par dagar för elektrikern innan allt är klart för besiktning.
 
Vår första semestervecka började med att bygga och måla planket mellan tomterna. I gassande sommarsol började vi på morgonen med att såga, skruva och måla varje dag.
 
Stommen klar och några panelbrädor på plats längst upp.
 
Vi fick lite hjälp på slutet med att måla det en andra gång.
Maja, Cattis och Stefan målar för fullt. Snabbt och lätt när man är fler som hjälps åt.
Resultatet blev superbra och fint från båda tomterna. Skönt att få upp en avgränsning från det nya och gamla.
 
Dagarna innan var Lillemor här och hjälpte oss med att flytta och plantera växter till den nya trädgården. Med händerna fulla med kassar som innehåll diverse plantor hämtade vi henne på centralen en morgon. Hem till huset och få i oss lite brunch och sen var det fullt ös i dagarna två. Det planterades, grävdes och så fick vi en del av gräsmattan sådd.
Bra fart på arbetet hela dagen.
Stefan sår gräsmatta.
Nu gror det och blir så bra så. Resten av gräsmattan är nu sådd och börjar skifta i grönt. Längst bort syns planket som vi kämpade med. Vi har lämnat ett litet hål för att kunna springa med saker och möbler när flytten går av stapeln.
 
Som ni ser har vi redan tagit altanen i besittning. Har tillbringat många kvällar på semestern där och bara drömmer om att få gå direkt in i huset och sova istället för att låsa där och sen gå tillbaka till "gamla" huset och sova. På söndag verkar det som om poolen kommer att flyttas över.
 
Badrumet har förresten blivit klart också kom jag just på, återkommer med bilder därifrån.
 
Nu återstår som sagt bara ett par dagar för elektrikern innan det är klart. På tisdag 27/8 kommer Boo Energi och kopplar på strömmen till huset och då skall allt vara klart för inflyttning. Fortfarande återstår förstås städningen inne i huset efter alla hantverkare, men det får vi ta i början på nästa vecka så att det är fint när vi får flytta in.
 
Onsdag den 28/8 får ni alla hålla tummarna för oss. Kl 10 kommer Nacka kommun och skall göra besiktning på huset. Hoppas på att vi får ett klartecken att flytta in redan då. Om så är fallet kommer de första flyttkartongerna att komma in på onsdag vid lunchtid.
 
Nu består focus på att bli frisk (Morgan är sjuk för tillfället) och att samla energi till att flytta över allt.
 
Allt för denna gång. Hoppas att nästa inlägg handlar om en rapport från inflyttningen.