Flytten till Nangilima

2013-04-19

Kategori:

 
PÅ ONSDAG KOMMER HUSET!!
 
 
 
 
Helt galet, börjar bli mer och mer verkligt men fortfarande så overkligt. Undrar hur det ska gå att sova de nätterna som är kvar innan leveransen.
 
På måndag kommer de och ska borra en brunn så att vi får vatten i nya huset. Skönt att få det gjort men har förstått att det kanske är bland det sista man gör innan man flyttar in. Det positiva är att vi då tidigt kan dra igång golvvärmen så att betongplattan kan torka fortare så att golvet kommer på plats.
 
Husförsäljningen går framåt, har fått lite bud men fortfarande har ingen kommit med ett bud som vi är beredda att acceptera. Det närmar sig dock de siffror vi kan tänka oss så vi håller alla tummar vi har för att vi snart får ett bra bud. Anna som har varit vår mäklare har lämnat över projektet till sin kollega Per då hon snart blir mamma. Skönt att snön är borta men nu är det verkligen som ordspråket "det som göms i snö....." här hemma. Blir till att lägga lite extra tid på att rensa bort skrot i trädgården nu.
 
Lovar att återkomma med bilder när huset kommer. Kommer att ta massor av bilder :-))
 
Vi hörs snart igen :-)

2013-04-05

Kategori:

 
Planerna med bygget känns som om det har legat på is ett par veckor eftersom det har varit mycket med försäljningen av vårt hus vi bor i idag. Försäljningen fortgår då ingen har lämnat något bra bud ännu. Finns en intressent som än så länge har lämnat ett för lågt bud. Får se hur det blir..
 
Grundarbetet har kommit ganska långt. Allt är nu klart för gjutning av grunderna. Detta kommer att ske på måndag. Leveransdagen närmar sig med stormsteg och det känns som om vi har allt under kontroll inför denna. Många telefonsamtal inför leveransdagen så att allt ska klaffa. Snart bara ett par veckor kvar (24 och 25 april) och då har vi tagit ledigt och ska bara sitta och titta på när de arbetar :-) Hoppas på bra väder så att man kan sitta ute.
 
Känns som om allt bara rullar på utan några stora hinder på vägen när det gäller bygget. Hoppas att det fortsätter på det viset även när huset kommit och hantverkarna håller på med sina jobb
 
Har sökt bygglov för ett plank som vi tänkte sätta upp. Blev godkänt på en vecka och kostar 4.500:- att bara söka...
 
 
 
Kommer inte på så mycket mer nu att skriva, vi hörs när vi har mer att berätta!