Flytten till Nangilima

2013-06-25

Kategori:

 
Nu har midsommar passerat och ledighet för vissa. Sommaren, solen och värmen har kommit och många har börjat med semester. Vi får vänta i 4 veckor till tills ledigt från jobbet.
 
Det har inte hänt så mycket i huset faktiskt på ett par veckor. Hantverkarna har "bara" varit ett par dagar som vi vet. De har ett hus i Huddinge som de skall färdigställa och som verkar ska besiktigas imorgon så nu kanske det finns mer tid för oss.
 
Plattsättaren har varit idag och mätt plattan. Den gjöts den 8/4 och är ännu inte helt torr så det går inte att börja kakla i badrummet ännu. Torktid beräknas till 10-12 veckor så i värsta fall är det ett par veckor kvar innan det är torrt. Hoppas på snabb torkning så att de hinner köra igång innan de går på semester om 4 veckor.
Först när kaklet är gjort i badrummet kan vi ta in rörmokaren för att dra rör och därefter så kan elektrikern komma och göra klart det sista. Vi väntar också på att värmepumpen skall komma, men den kan inte heller installeras förrän det finns kakel i badrummet där den skall stå. Mycket hänger just nu på torkningen av plattan. Tyvärr finns det inget vi kan göra för att påskynda den, det är bara att ha tålamod..... (vilket börjar tryta nu) Just nu försöker jag intala oss att vi i alla fall kommer att ha flyttat in till vintern.
 
Pratade förra veckan med den målaren som vi har anlitat för att måla. Han har hur mycket som helst att göra så han visste inte om han skulle kunna ta sig an vårt hus innan augusti. Vi fick tillåtelse att leta en annan målare istället om vi ville. Kanske inte värdens lättaste jobb så här innan semestertider men vi har fått tag på en som kommer imorgon och börjar med underarbetet. Vi har tänkt oss att alla tak skall täckmålas vitt och att allt blir vitt på väggarna till att börja med. Sen får vi se hur vi tycker att det blir och när vi har boat in oss så kanske det i höst/vinter blir lite tapetsering eller målning någonstans.
 
Lite har ju faktiskt hänt inne förresten. Golvet är på plats på nedervåningen. Blir jättefint även där. Sen har de installerat kaminen och huset har fått en skorsten till.
 
Man anar golvet bredvid kaminen.

Nu börjar man även ana en trädgård då de har hållit på och arbetat med den ett par veckor till och från. Än så länge är det förberedelse för gräsmatta som håller på och sker, ser ut att kunna bli riktigt bra även det.
 
Snart är det även klart för snickarna att börja med altandäcket. Plintarna på plats och snart även gruset som skall ligga under altanen.
Pumphuset går sakta men säkert framåt. Har inte blivit så mycket tid att hålla på med det när man jobbar. Kvällarna har mest handlat om återhämtning just nu. Skall ta de närmsta två dagarna att göra klart så mycket som möjligt. Tur att det finns gott om virke kvar så att vi inte behöver köpa in en massa extra.
 
 
I skrivandets stund pratade jag med Fastighetsbyrån och de har inte hört något från köparen som ska ta över Nangiala så nu får vi definitivt anse det som sålt. Köparen var här i förra veckan och hade lite kalla fötter då den besiktning hon beställt visade sig innehålla mer fel än vad både hon och vi visste om. Tur för oss att vi har sålt med friskrivningsklausul. Efter samtal med köparen kom vi fram till att vi ska försöka tömma huset så fort som möjligt efter att vi kan få komma in i nya huset så att hantverkare kan komma in och sätta fart med renoveringen här innan hon kan flytta in. Tillträdesdatum är satt till den 1/9 på kontraktet. Hoppas bara att Nangilima är besiktigat och klart så att vi kan komma in med våra saker innan dess. Annars blir vi hemlösa.  
 
Det var allt för denna gången, nu väntar 2 dagars ledighet för mig så att jag kan hålla på och arbeta med pumphuset.
 
På återseende.
 
 

2013-06-13

Kategori:

 
Nu är Nangiala sålt, i allafall definitivt om en vecka då de 14 dagars ångerrätt som köparen ville ha går ut. En viss lättnad men också så klart ett stort vemod och sorg över att någon annan än vi och katterna ska bo här. En och annan tår har fällts. Så många minnen när man tänker efter, altanhäng med vin och trevliga människor, poolbad, galna fester och många andra glada och fantastiska minnen. Så många personer som har passerat denna lilla gröna dörr till vårt hem och vårt liv. Välkomna tillbaka till Nangilima så kan vi återuppleva och skapa nya minnen tillsammans där.  
 
Vår i Nangiala 2013-06-07
 
Dags och blicka framåt istället och focusera på slutspurten som nu pågår för fullt. Krille (snickaren) försöker få tag på besiktningsmannen som ska besiktiga deras jobb, så ni förstår att det inte är längt kvar. Sen efter det så återstår det besiktning med kommunen när våtrum, vaten/avlopp och el är klart. Förhopningsvis blir detta ett inom en månad.
 
Det har nu gått en och en halv vecka sedan alla transporter rullade in med all inredning till huset. Sedan dess har snickarna haft annat jobb och vara på så det har inte hänt så mycket invändigt sedan förra blogginlägget. I dag har golvet på övervåningen kommit på plats. Blev hur bra som helst.
 
 
Även hallen har fått sig ett förvaringsutrymme till. Under trappen har de idag byggt en liten skrubb som jag gissar att det kommer att kastas in en hel del diversesaker i när vi flyttat in.
 

 
Små förändringar har skett utomhus, nu är nästan allt klart för att bygga altan. Endast mark duk och ett lager singel under den blivande altanen för att förhindra att oväntade växter skall krypa upp i springorma på altangolvet.
 
Ett stressmoment som legat över oss är att vi måste fixa ett pumphus för att kunna få något vatten till huset och värmesystemet. Nu har jag äntligen kommit igång med det och gjutit plintar och gjort en ram. Nu återstår bara resten. Hade det varit bättre väder hade jag fixat lite idag, men regnet står som spön i backen för tillfället.
 
 
Återkommer snarast med mer info.
 
Hej hopp.
 
 

2013-06-03

Kategori:

 
Då har det visst gått en dryg månad sedan senaste uppdateringen. Det känns som vanligt att det inte har hänt så speciellt mycket, man är väl för otålig, men när man ser tillbaka på bilder och bloggen har det ju faktiskt hänt en hel del.
 
 
Efter lång väntan försvann byggställningarna och gjorde att man kunde se huset bättre. Det gjorde stor skillnad. (Gamla huset bakom i bild)
 
 
I och med detta uppdagades det att vi inte tänkt på att gjuta plintar till altanen är ju grundarbete så det gör ju inte snickarna. Shit, vad gör vi nu? Funderar på om vi känner någon som skulle kunna känna någon som skulle kunna hjälpa oss. Efter lite efterforskningar så ska vi imorgon få hjälp med plintarna. Grävning har börjat för hålen till plintarna. Vi har börjat så smått med plintarna till planket som ska vara mellan vårt nya och det gamla huset.
 
 
Altanen kommer att sitta ihop med lillstugan.
 
 
Försäljningen av det gamla huset går så där, vi har fortfarande en köpare som är intresserad men som av olika anledningar inte kan skriva papper just nu, fortsättning följer.
 
 
Idag har det kommit 6 lastbilar med div saker till huset så nu är det låst och igenbommat.
 
 
Snabbt som attan monterade de upp trappen upp till övervåningen. Gjorde stor skillnad istället för stegen upp.
 
 
 
Börjar även ta form på övervåningen.
 
 
Lika snabbt som trappan verkar ha kommit på plats hade de monterat nästan hela köket när jag kom hem vid 1430 tiden.
 
 
Kommer att bli fint och framförallt massor med förvaring och bra ytor.
 
Även golvet har kommit idag, det som vi beställt genom att titta på nätet. Hade alltså inte sett det "live" innan idag.
 
 
Öppnade ett paket och såg att det blev precis som vi vill ha det.
 
 
 
Även kaminen har levererats idag. Ser fram emot mysiga kvällar framför den när storm och regn viner utanför.
 
Nu verkar det bli stiltje en vecka framåt med huset men som sagt kommer de och ska börja med plintarna till altanen i veckan så det är alltid något som händer.
 
Återkommer med mer uppdateringar.