Flytten till Nangilima

Tankarna far.

Kategori:



2011-10-20

Ja vad händer igentligen med planerna, hur går det för er att bygga huset? Ja det är frågor som vi ofta får från vänner och kollegor, frågor som vi ställer till oss själva och önskar att någon på kommunen eller vägföreningen hade svar på .

Stefan ringde ibörjan på veckan till vår ordförande i föreningen här ute, svaret på hur det går i förhandlingarna med kommunen är att ingenting händer just nu, förhandlingarna har strandat.
Kortfattat handlar det om att kommunen (Nacka) just kommit på att de inte vill gräva ner vatten och avlopp i grusvägarna här ute, de vill istället att vi i föreningen skall vara med och antingen förbättra vägarna (asfaltera/oljegrus?) eller betala underhållet av VA systemet om något händer. Pengar i miljonklassen som ordförande har uttryckt det. I andra delar av Kummelnäs och Vikingshill har det gått bra att lägga ner ledningar och rör i grusvägarna, men inte nu längre.
Stefan ställde också frågan om hur det i de bästa av världar kommer att se ut med planerna och färdigställandet av VA systemet. Svaret vi fick är att om ca 2 år kommer vi kunna koppla på oss på systemet om allt går enligt planerna... I sämsta fall pratar vi ytterligare flera år.....

Måste säga att mycket tankar går genom huvudet just nu när det gäller kommande åren och boende. Hur ska vi göra?? Sälja, bygga litet ca50m2 (lagligt), bygga stort 150m2 (och riskera vite) med ny brunn och septitank, flytta till lägenhet, ja alla alternativen värderas just nu i huvudet.
Med tanke på att vi har det fantastiskt fint här ute med fantastiska grannar, naturen och stan (20min) nära så lutar det i allafall åt att vi kommer att bo kvar här ute i någon form. På Nummer 15 el. 17.. renoverat, nybyggt i stort eller mindre skala. Vi har i allafall beslutat att detta är sista vintern med sommarstugestandard, så får vi se vad åtgärden blir. 

Målet innan vintern. (15-16/10 -2011)

Kategori:

Ja så har vi äntligen nått till etappmålet för denna hösten. Men hjälp av Erik, Rebecka, Jonas och Stefan har vi lyckats med att få ner de sista träden och röja undan riset och även eldat upp det. TACK FÖR HJÄLPEN.


Erik går loss på kaninburarna som senare eldades upp.


Här hamnade kaninburarna, bland en massa annat. Rebecka övervakar elden.


Dagen efter så såg det ut så här.


Jonas och Stefan släpat stockar.

Nu lämnar vi tomten så här över vintern som planerna ser ut nu. Nu är i allafall 2/3 gjort av tomten och endast 3-4 träd kvar att ta ner. Det får nog bli till våren om inget oförutsett händer.