Flytten till Nangilima

2012-09-24

Kategori:

Ok, det rör lite på sig i allafall även om det går sakta (klart man är otålig..).
 
Har lämnat in bygglovsansöka till Nacka kommun för ett par veckor sedan och nu är det bara att vänta. Har kompletterat den lite då vi inte hade kontrollansvarig med från början, men den biten är nu ordnad. Bara att hålla tummarna för att detta går vägen nu. Lång väntan blir det, de ska ha 10 veckor på sig att titta på och bevilja/avslå ansökan.
 
Vi har fått ritningar på köket också, ser bra ut från början. Har just pratat med köksansvarig och bett dem göra vissa justeringar. Nya ritning kommer på mailen i eftermiddag. Skall försöka lägga upp bilder här så småningom när det är klart med hur det kommer att se ut.
 
Har fått lite ny info angående detaljplaneringen i området. Verkar som om det kommer att dra ut ytterligare på tiden eftersom inte kommunen och vägföreningen kommer överens. Senaste budet var att kommunen vill att vi i föreningen skall renovera och stärka upp vägarna innan de kan påbörja arbetet med vatten och avlopp. Det skulle innebära att vägföreningen renoverar för att kommunen sen skall komma och gräva upp allt igen.... suck va trött man blir. Såg att sista budet var att vägföreningen erbjöd sig att betala till kommunen för de delar som inte uppfyller kraven för att inte behöva gräva upp vägarna två gånger, men kommunen har inte nappat på den iden så fortsättning följer..
 
Som tidsplanen ser ut nu och om allt går i lås framöver så kommer vi att kunna flytta in i det nya huset i början på juni 2013.
 
Det var allt för nu, kommer mer uppdatering så fort vi har mer att rapporetra.