Flytten till Nangilima

2013-09-02

Kategori:

 
Nu är klockan 0745 och Nangiala är urstädat tack vare mycket arbete från oss och även hjälp från Stefan Lundin (tack som fan).
 
Har nyss släppt in hantverkare i huset som ska börja renovera till Ewa som tar över Nangiala idag. Känns väldigt konstigt att det är folk inne och ska arbeta i "vårt" hus.
 
Gick nyss därifrån med tårar av vemod rullande ner från kinden, det känns i själen även om vi har ett fantastiskt nytt hus som vi bor i. Lycka till Ewa med Nangiala.
 
 
Här i vårt nya hus är det kaos för tillfället. Saker överallt, rörigt och skitigt. Se i fredags kväll har vi inget vatten i huset. Verkar som om den nya pumpen strejkar i kombination med att det var slut på vatten i brunnen. Sitter nu och väntar på att få komma i kontakt med rörfirman så att de får komma och testa punpen och se vad det är för fel. Hoppas att de kan lösa det idag. Igår fyllde vi på i brunnen med vatten från Nangiala så att den nu är full. Senare i veckan kommer de och ska trycka brunnen för att öppna upp fler vattenkällor i underjorden. Hoppas att detta kommer att hjälpa för man är vldigt handikappad när man inte har vatten. Som tur är så har helgen gått ganska bra då vi har haft tillgång till Nangiala för att duscha och hämta vatten. Nu blir det till att förlita sig på grannar för att hämta vaten. Duscha får vi göra på våra respektive jobb.
 
Någon som har ett bra namn på det nya huset. Vi har kommit på att Nangilima inte känns helt rätt. Det har mest fungerat som ett arbetsnamn under hela tiden.
 
 
Det var allt för denna gången, återkommer med bilder på hur det blir här hemma i det nya huset allt eftersom.