Flytten till Nangilima

2013-06-13

Kategori:

 
Nu är Nangiala sålt, i allafall definitivt om en vecka då de 14 dagars ångerrätt som köparen ville ha går ut. En viss lättnad men också så klart ett stort vemod och sorg över att någon annan än vi och katterna ska bo här. En och annan tår har fällts. Så många minnen när man tänker efter, altanhäng med vin och trevliga människor, poolbad, galna fester och många andra glada och fantastiska minnen. Så många personer som har passerat denna lilla gröna dörr till vårt hem och vårt liv. Välkomna tillbaka till Nangilima så kan vi återuppleva och skapa nya minnen tillsammans där.  
 
Vår i Nangiala 2013-06-07
 
Dags och blicka framåt istället och focusera på slutspurten som nu pågår för fullt. Krille (snickaren) försöker få tag på besiktningsmannen som ska besiktiga deras jobb, så ni förstår att det inte är längt kvar. Sen efter det så återstår det besiktning med kommunen när våtrum, vaten/avlopp och el är klart. Förhopningsvis blir detta ett inom en månad.
 
Det har nu gått en och en halv vecka sedan alla transporter rullade in med all inredning till huset. Sedan dess har snickarna haft annat jobb och vara på så det har inte hänt så mycket invändigt sedan förra blogginlägget. I dag har golvet på övervåningen kommit på plats. Blev hur bra som helst.
 
 
Även hallen har fått sig ett förvaringsutrymme till. Under trappen har de idag byggt en liten skrubb som jag gissar att det kommer att kastas in en hel del diversesaker i när vi flyttat in.
 

 
Små förändringar har skett utomhus, nu är nästan allt klart för att bygga altan. Endast mark duk och ett lager singel under den blivande altanen för att förhindra att oväntade växter skall krypa upp i springorma på altangolvet.
 
Ett stressmoment som legat över oss är att vi måste fixa ett pumphus för att kunna få något vatten till huset och värmesystemet. Nu har jag äntligen kommit igång med det och gjutit plintar och gjort en ram. Nu återstår bara resten. Hade det varit bättre väder hade jag fixat lite idag, men regnet står som spön i backen för tillfället.
 
 
Återkommer snarast med mer info.
 
Hej hopp.
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: