Flytten till Nangilima

lite historik i bilder

Kategori:

Ja, som tidigare skrivet är det en del saker som redan hänt när det gäller förberedelser inför bygge och försäljning. Denna semester har vi hunnit gjort lite i allafall, trots att ambitionen var mycket högre.

2010-07-30
Då var det semester och enligt SMHI skulle det bli mulet och kanske någon regnskur under dagen så vi bestämde oss för att dra igång röjandet på tomten. Stefan fixade med motorsågen och förberedelser. Sen var det bara att gå loss bland träden som föll ett efter ett.

i full mundering inför röjning.
Stefan i full mundering

Det visade sig under dagen att SMHI hade inte ett rätt när det gällde vädret och vi fick arbeta strålande sol (blev varmt). Stefan kämpade på i full mundering och Morgan släpade ris för fulla muggar.

Försökte oss på att ta en före och efter bild, men det är svårt att se hur fritt det blir efter bara lite jobb. Efterbild kommer längre ner.

svårt att se hur det såg ut, förutom att det bara är grönt överallt.
Före röjningen började

2011-08-15


Husvagnen/försäljningsvagnen

Ni som varit här har ju säkerligen inte ungått att se att det på parkeringen står en husvagn/försäljningsvagn. Efter ett samtal på morgonen till bilskroten kom de på eftermiddagen och körde bort åbäket från tomten.


Snart ett minne blott

Enligt rykten återfanns sedan husvagnen ett par km härifrån nästan i ett dike. Antar att föraren inte lyckats köra den med halvpunka på däcket. Dagen efter var i allafall husvagnen borta, gissar att den fick åka på flak resten av biten till skroten.

2011-08-22
Dax för nästa projekt, dock krävde detta inte alls mycket av oss än så länge, blir till att ta reda på allt som ligger kvar på tomten bara.
Samma dag som vi pratade med bilskroten om husvagnen ringde vi till AB Trädfällarna ute på Värmdö. De kom dagen efter och tittade på de träd som vi önskade få hjälp med och efter några dagar var de här med motorsågar och annan utrustning.



De klättrade upp i träden och sågade gren för gren underifrån tills de var nästan uppe vid toppen och bedämde att det gick och fälla utan risk. Då kapade de av bit för bit på träden tills inget var kvar längre.


Grenarna åker en efter en...



och tillslut toppen...



tillslut var bara stammen kvar.


Som utlovat kommer här en efterbild, kanske svårt att se vilken skilnad det igentligen är. Vi är i allafall nöjda!




Får se vad som blir nästa inlägg. Håll utkik!!

Kommentarer


Kommentera inlägget här: