Flytten till Nangilima

2013-07-18

Kategori:

 
Hej på er.
 
Som vanligt går vi runt med känslan att inget händer här hemma men när man tittar tillbaka på bloggen så är det ju en hel del som händer mellan varje inlägg.
 
Det största problemet är ju att alla ska ha semester... ja så klart att ni ska ha det!
Plattan som inte var torr vid senaste mätningen har nu torkat verkar det. Jocke på Ubblix plattsättning kommer att komma och göra klart vårt badrum på sin semester (vilken ängel) så nu verkar det som om vi inte kommer att bli hemlösa i alla fall.
 
Rörmokarna har semester till den 5/8 och jag hoppas då att de har tid med oss och kunna göra klart med rördragning och installera i pumphuset så att vi får vatten i huset.
 
Elektrikern kommer att komma nästa vecka och fortsätta och göra klart så mycket som han kan.
 
Målaren har sagt att det till 99% kommer att bli klart denna vecka med målningen, får se hur det blir med det eftersom han inte varit här igår och inte kommit idag än (11,00)
 
På måndag (vår första semesterdag) kommer de från Gar-Bo försäkringen och skall göra en besiktning på huset och arbetet som snickarna gjort. Detta innebär inte att vi kan flytta in, detta är bara en försäkrings sak i samband med nybyggnationer.
 
Innan snickarna gick på semester så han de klart med allt deras arbete. Det innebär att vi nu har en altan till huset som vi har tagit i besittning redan.
Detta gjorde snickarna dag 1
 
Dag 2 var det klart.
 
Framför lillstugan sitter husen ihop med varandra.
 
Stefan har varit flitig och kan inte hålla sig ifrån plantering och anläggning. Det kliar i de gröna fingrarna på honom och jag är också ivrig att komma igång med trädgården. Det har blivit två rabatter nu med kantsten. Stefan har även sått lite gräsmatta, får se om ett par veckor om det tagit sig.
 
Kantstenen på plats
 
 
Planteringen klar, ska i lite lampor senare.
 
 
Nu återstår en hel del fortfarande, idag kommer leverans med virke till planket mellan tomterna. Det kommer att bli första semesterveckans projekt. Snickra och måla för fullt.
 
Tidsplanen har ju redan spruckit för länge sen men vi hoppas på att kunna flytta in vår sista semestervecka om allt blir godkänt på slutbesiktningen.
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: