Flytten till Nangilima

2013-03-23

Kategori:

 
såg att det var en månad sedan något blev skrivet på bloggen, dax att ändra på det nu. Fortfarande ligger det en massa snö kvar kring tomten och vintern verkar inte släppa taget riktigt.
 
Sedan sist har det inte hänt så jättemycket på tomten, men lite i allafall. Sprängningen är klar för lillstugan och en del av sprängstenen har blivit till en stödmur för parkeringen (blev jättebra). På bilden syns muren vid parkeringen samt även vår nuvarande stuga.
 
 
I dagarna har vi skickat in ansökan om att få sätta upp ett plank mellan fastigheterna för att slippa känna att husen kommer så nära varandra. Den kommer att bli bortom parkeringen på bilden och tvärs över det som var gräsmatta innan markarbetena började. Nya ansökningshandlingar och 4 olika dokument krävs för att söka bygglov för ett plank som blir lite för högt. Får se vad notan blir sen när den kommer från kommunen.
 
Nangiala är till salu, nu har vi fått ut vårt nuvarande hus till försäljning ( http://objekt.fastighetsbyran.se/Objekt/?type=search&pageRefId=37&ObjektID=726568 ) och det har varit ett par visningar redan. Nästa visning är planerad till på söndag. Hoppas på att denna ger napp. Har varit ganska mycket intressenter som har varit och tittat, men ingen som slutgiltigt har nappat och lagt bud (förutom något skambud). Någon har tyckt att det är för dyrt, andra att det är för mycket jobb med huset. Visst är det mycket jobb med huset om man skall få det i skick, men det står ju i annonsen hur det är. Eftersom det blir våra nya grannar så går det ju inte precis att försköna bilden av kalla nätter och morgnar när det är minusgrader ute.
 
I början på nästa vecka kommer de och börjar med grunden som förhoppningsvis kommer att gjutas i mitten/slutet på nästa vecka. Rörisen skall bara ha sina ritningar innan de kan gjutas platta. Hoppas att ritningarna kommer så snart som möjligt så att plattan hinner torka så snabbt som möjligt för att skynda på att golvet kan läggas inne i huset så tidigt som möjligt.
 
Väntar med spänning på om en månad när husen kommer att levereras.
 
Nog för denna gången, hoppas kunna uppdatera senare i veckan när plattan börjar ta form.
 
 
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: